ГоловнаПолітика

ОБСЄ визнала, що бойовики перебували в автомобілі місії

Інцидент стався у Донецьку ще на початку вересня

ОБСЄ визнала, що бойовики перебували в автомобілі місії
Фото: EPA/UPG

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні визнає, що на початку вересня в контрольованому незаконними збройними формуваннями Донецьку в один з автомобілів місії було допущено сторонніх людей у камуфляжі з порушенням власних правил безпеки. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"СММ ОБСЄ в Україні визнає порушення наших власних внутрішніх правил безпеки, що трапилося на початку вересня 2014 року в місті Донецьку за участю одного з наших автомобілів. СММ шкодує про інцидент, коли дві особи в уніформі сіли в наш автомобіль", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті ОБСЄ в п'ятницю.

"Ми також вжили всіх заходів, щоб запобігти повторенню настільки сумного інциденту", - додали в ОБСЄ.

Нагадаємо, місія ОБСЄ заперечувала використання своєї автомобільної техніки бойовиками. У понеділок, 29 вересня, представники місії обіцяли перевірити випадки, коли поблизу чи всередині автомобілів ОБСЄ було сфотографовано людей у військовій формі.

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук у п'ятницю вранці заявив, що українська сторона повинна отримати від СММ ОБСЄ роз'яснення щодо факту використання автомобілів місії членами незаконних військових формувань. При цьому він нагадав, що відповідно до мандату діяльності місії інформація, яку вона надає, повинна бути об'єктивною і неупередженою.

Раніше сумніви в об'єктивності місії висловлював координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук. Тоді представники ОБСЄ заперечили факт обстрілу свого автомобіля бойовиками. Крім того, губернатор Луганської області Геннадій Москаль констатував самоусунення представників місії від роботи в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram