ГоловнаСуспільствоЖиття

Путін заявив про перепис населення в Криму

Кримчанам запропонують анкету з 33 запитань

Путін заявив про перепис населення в Криму

Росія проведе перепис населення Криму з 14 по 25 жовтня цього року. Про це сьогодні заявив президент Росії Володимир Путін, повідомляє ИТАР-ТАСС.

На сьогоднішньому засіданні уряду Росії Путін заявив, що цей перепис є неформальним заходом, який потім буде використано для розвитку півострова.

При опитуванні населення буде поставлено запитання про дату народження, стать, перебування у шлюбі, освіту, навчання, джерела засобів до існування, національну приналежність, рідну мову, громадянство, житлові умови.

За словами голови Росстату Олександра Сурінова, для перепису вже набрано необхідний персонал, починається його навчання. Переписувачам платитимуть більш як 13 тис. рублів.

На півострові вже проводять агітацію за участь у переписі: розміщують рекламні щити і поширюють листівки. Повідомляється, що інформацію про перепис подано трьома мовами - російською, українською і кримськотатарською.

"14 числа переписувачі пройдуть всіма містами і селищами Криму, і ми перші підсумки перепису отримаємо в листопаді. Це буде інформація про чисельність населення з розбивкою за статтю та населених пунктах. І до 1 травня вже буде опрацьовано всі переписні листи, тобто буде вся повна інформація", - сказав Сурінов.

Нагадаємо, Росія завершила анексію Криму в березні цього року. На півострові введено російську валюту, жителі Криму можуть отримувати паспорти громадян РФ. Тим часом підлітків, які не досягли 16 років, змушують отримувати російське громадянство, якщо вони збираються покинути півострів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram