ГоловнаПолітика

Порошенко: Крим буде повернуто, а Донбас - відбудовано

Президент заявляє, що вже робить перші кроки щодо повернення Криму

 Порошенко: Крим буде повернуто, а Донбас - відбудовано
Фото: Макс Левин

Президент України Петро Порошенко заявив, що Крим буде повернуто Україні, а Донбас - звільнено і відбудовано. Про це глава держави заявив сьогодні у Львові, представляючи програму "Стратегія-2020", передає УНІАН.

Президент підкреслив, що вже зараз робляться перші кроки щодо повернення Криму. Зокрема, Порошенко нагадав, що в прохідну частину списку "Блоку Петра Порошенка" включено лідерів кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва і Рефата Чубарова. Також він зазначив, що "немає жодної міжнародної конференції, де я б не порушував питання Криму та звільнення його від агресора".

"Перемогти в боротьбі за Донецьк, Луганськ і Крим можна, коли переможемо свідомість жителів. Протверезіння в Криму відбувається повільно, але я переконаний, що Крим буде за нами", - підкреслив глава держави.

Порошенко також висловив переконання, що після звільнення буде відновлено і побудовано новий Донбас.

"Завдання щодо Донбасу нелегке. Знищено 50% інфраструктури. Але мої поїздки по світу дають мені впевненість, що донорський багаж дасть нам можливість після звільнення не тільки відновити, а й побудувати новий Донбас", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, в березні 2014 року Росія анексувала АР Крим, а починаючи з квітня, російські військові утримують українські території в Луганській та Донецькій областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram