ГоловнаПолітика

Великобританія найближчим часом розгляне ратифікацію УА України з ЄС

Британія підтримала зусилля України з мирного врегулювання на Донбасі, а також боротьбу з корупцією

Великобританія найближчим часом розгляне ратифікацію УА України з ЄС

Великобританія розгляне питання ратифікації Угоди про асоціацію України з Євросоюзом в найближчі місяці.

Про це заявив директор секретаріату з глобальних і європейських питань Кабінету міністрів Великобританії Ангус Лапслі під час зустрічі із заступником глави Адміністрації Президента України Валерієм Чалим у Києві, передає прес-служба АПУ.

"Валерій Чалий ознайомив британську делегацію з внутрішньодержавними механізмами імплементації в Україні Угоди про асоціацію з ЄС і висловив сподівання, що Великобританія не буде зволікати з ратифікацією угоди в національному парламенті. Ангус Лапслі повідомив, що це питання в найближчі місяці буде винесено на обговорення Парламенту Великобританії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Лапслі висловив підтримку зусиллям України щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі, а також закликав продовжувати боротьбу з корупцією з метою створення належного клімату для збільшення іноземних інвестицій в українську економіку.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна і Євросоюз виконали всі формальності для запуску Угоди про асоціацію з 1 листопада.

ЄС та Україна підписали Угоду про асоціацію у два етапи: політичну частину 21 березня, економічну - 27 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram