ГоловнаПолітика

ЄС занепокоєний обстрілами Донецька та продовженням боїв на Донбасі

Незважаючи на угоду про припинення вогню вчора загинули кількох мирних жителів

ЄС занепокоєний обстрілами Донецька та продовженням боїв на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Європейський Союз занепокоєний порушенням режиму припинення вогню у східній Україні і зазначає, що припинення вогню є ключем для досягнення політичного врегулювання кризи.

Про це заявила представник голови Європейської дипломатії Кетрін Ештон, пише УНІАН.

"Ми занепокоєні посиленням стрілянини та обстрілу у східній Україні, незважаючи на угоду про припинення вогню, що призвело вчора до трагічної загибелі кількох цивільних осіб біля школи в Донецьку. Багато українських військовослужбовців також загинули в боях протягом останніх тижнів, зокрема, внаслідок тривалого обстрілу аеропорту "Донецьк", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим в ЄС висловили співчуття родинам загиблих і нагадали про необхідність суворого дотримання режиму припинення вогню згідно з Мінським протоколом від 5 вересня і для реалізації Меморандуму від 19 вересня.

"Спостереження за припиненням вогню є потрібним кроком для необхідного відновлення закону і порядку на сході України та з метою запобігання порушенням прав людини і для розслідування тих, які вже відбулися. Нагадуємо, що тривале припинення вогню залишається ключем до успіху в нинішніх зусиллях щодо досягнення стійкого політичного врегулювання на основі поваги суверенітету України та її територіальної цілісності. ЄС готовий підтримати будь-які зусилля в цьому напрямку", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, в середу, 1 жовтня, в Донецьку загинули 10 осіб: шестеро - від вибуху снаряда поруч з пасажирським автобусом, четверо - від вибуху снаряда на території школи.

Терористи продовжують обстріл Донецького аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram