ГоловнаПолітика

На вибори йдуть 127 депутатів, які підтримали "диктаторські закони"

39 кандидатів ідуть за партійними списками, 88 - у мажоритарних округах

127 депутатів, які голосували за "диктаторські закони" 16 січня, балотуються на дострокових виборах до Верховної Раду. Про це повідомляє рух "Чесно" на своєму сайті.

Найбільше таких депутатів у списку Опозиційного блоку - 15 осіб. 13 кандидатів опинилося в списках Компартії, у списку "Сильної України" Сергія Тігіпка - 11 таких кандидатів.

Серед 88 кандидатів, які голосували за "закони про диктатуру" і висуваються в одномандатних виборчих округах, двоє кандидатів висунуті Компартією, один кандидат висунутий Блоком Петра Порошенка. Решта 85 кандидатів ідуть самовисуванцями.

Найбільше таких кандидатів балотується в Харківській області - 13. На другому місці Дніпропетровська - 11 кандидатів, у Донецькій області - 9, у Запорізькій - 7, у Луганській, Одеській і Черкаській - по 5.

Аналіз руху "Чесно" ґрунтується на даних поіменного голосування за законопроект №3879, розміщених на офіційному сайті Верховної Ради. Кандидатами, які голосували за "диктаторський закон" 16 січня, вважаються і ті, які написали згодом заяву "про відкликання голосу".

Нагадаємо, 16 січня 2014 року на той момент провладні фракції прийняли "в ручному режимі" кілька законів, які обмежували конституційні права і свободи громадян. Зокрема, ВР посилила обмеження на проведення масових акцій, амністувала співробітників спецпідрозділу МВС "Беркут", які били мирних демонстрантів, ввела відповідальність за наклеп і жорстко регламентувала діяльність ЗМІ. 28 лютого, після втечі Віктора Януковича і розстрілу на Інститутській, Верховна Рада скасувала ці закони.

Фото: chesno.org

Фото: chesno.org

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram