ГоловнаПолітика

СБУ розкрила деталі справи одеського депутата Крука

У рамках обшуків вилучено 25 млн грн

СБУ розкрила деталі справи одеського депутата Крука
Вячеслав Крук
Фото: dumskaya.net

Служба безпеки України розкрила деталі справи, в рамках якого затримано депутата Одеської міськради В'ячеслава Крука і відбулися обшуки на держпідприємстві "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

Як повідомляє сайт спецслужби, СБУ та Генпрокуратура запобігли заподіянню ДПЗКУ, що перебуває у сфері управління Мінагрополітики, збитку на 15 мільйонів доларів

"29 вересня співробітники СБУ затримали посадовців ДПЗКУ та їхніх спільників, які уклали збиткову для державного підприємства угоду на загальну суму 15 мільйонів доларів США з придбання через рахунки іноземної офшорної кампанії частки статутного фонду комерційної структури ТОВ "Українська національна стивідорна компанія", - сказано в повідомленні. Останнє підприємство належить В'ячеславові Круку. Ці 15 мільйонів доларів, як зазначає СБУ, планували вивести з України.

Під час обшуків у квартирах і на робочих місцях правоохоронці виявили та вилучили документацію, яка підтверджує причетність посадових осіб ДПЗКУ до кримінального правопорушенню, вилучено готівкові кошти в національній і іноземній валюті на загальну суму 25 млн грн.

Крім цього, вилучено документи, що вказують на незаконне відкриття окремими керівниками ДПЗКУ рахунків в іноземних банках і реєстрацію офшорних компаній для використання їх у протиправній діяльності.

Розпочато кримінальне провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram