ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав Курченка сплатити 135 млн грн неустойки за стадіон "Металіст"

Хитра схема обернулася для Курченка збитками

Суд зобов'язав Курченка сплатити 135 млн грн неустойки за стадіон "Металіст"
Фото: metalist.ua

Харківський апеляційний госпсуд 1 жовтня оголосив вступну та резолютивну частину постанови, згідно з якими підконтрольне Сергію Курченкові ТОВ "Спортивний комплекс "Стадіон Металіст" зобов'язане сплатити Харківській обласній раді 134 млн 904 тис 400 гривень неустойки через несплату коштів за купівлю стадіону "Металіст".

Про це повідомляє прес-служба облради.

Нагадаємо, стадіон "Металіст" у Харкові продали ТОВ "Спортивний комплекс "Стадіон Металіст", що входить у структуру футбольного клубу "Металіст" Сергія Курченка, в серпні 2013 року за 680 млн грн. З цієї суми покупець сплатив 110 млн грн, але незабаром якийсь "Облкомітет допомоги та сприяння інвалідам ВВВ та іншим категоріям і групам Харківської області та Харкова" оскаржив продаж стадіону. Суд на забезпечення позову заборонив покупцеві сплачувати решту грошей. У харківських ЗМІ цей "облкомітет" пов'язують із самим Курченком.

Після зміни влади прокуратура оскаржила продаж стадіону, і суд 26 серпня розірвав договір купівлі-продажу. При цьому суд відмовив прокуратурі у стягненні з компанії Курченка 135 млн грн неустойки, яка була передбачена договором.

Прокуратура з останнім пунктом не погодилася і подала апеляцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram