ГоловнаПолітика

ГПУ відкрила справу на Колобова за розтрату 220 млн грн

Розслідується створення "Укртелекомом" лінії спецзв'язку

ГПУ відкрила справу на Колобова за розтрату 220 млн грн
Юрий Колобов

Генеральна прокуратура почала кримінальне провадження проти колишнього міністра фінансів Юрія Колобова за підозрою в розтраті 220 млн грн бюджетних коштів.

Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

"Екс-міністра підозрюють у тому, що у злочинній змові з іншими чиновниками, порушуючи умови проведення конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ "Укртелеком", організував підготовку законопроекту про внесення змін до державного бюджету України, який направили в Кабінет Міністрів України. Це призвело до виділення 220 млн грн на придбання за державні кошти телекомунікаційного обладнання для створення телекомунікаційної мережі спеціального призначення", - сказано в повідомленні.

Справу розслідують за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, 30 вересня генпрокурор Віталій Ярема повідомив, що у цій справі проходять також екс-президент Віктор Янукович, екс-прем'єр Микола Азаров, дійсний перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, екс-глава Держспецзв'язку Геннадій Рєзніков, колишній член наглядової ради "Укртелекому" Георгій Дзекон, директор ТОВ "ЕСУ" Ілля Солодовський.

Після цього на сайті "Укртелекому" з'явилася заява, в якій стверджується, що телекомунікаційну мережу спеціального призначення побудовано за кошти самої компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram