ГоловнаПолітика

Командир "чорної роти" "Беркута" знову не прийшов на суд

У суді виникла бійка

Дмитро Садовник - командир так званої "чорної роти" "Беркута", бійців якої підозрюють у вбивстві 39 євромайданівців - знову не з'явився на засідання суду, який розглядає законність його звільнення з-під варти.

Адвокат Садовника Ігор Вилков на самому початку процесу поскаржився на тиск - йому нібито прислали SMS із погрозами фізичної розправи. Активісти Майдану в залі зажадали від суддів не розглядати скарги адвоката і перейти до процесу. Після докладних скарг Вилков надав докази фізичної недуги, що не дозволив йому з'явитися минулого разу на засідання, а також повідомив, що Садовникові погано, він, мовляв, у нейрохірургії, тепер йому зле не тільки з рукою, а й ногу відняло. Прокурор і адвокати потерпілих зажадали розглянути процес без Садовника, але суд без наради переніс засідання.

"Сьогодні судді порушили закон. Адвокати захисту наполягають, що Дмитро Садовник перебуває в лікарні, але не надали доказів його тяжкого стану. Прокуратура ж надала докази того, що Садовник сам сьогодні приходив ознайомитися зі справою, отже, справу повинні були розглядати без його участі", - повідомив LB.ua прокурор у справі Олексій Донськой.

"Це вже втретє зірваний процес, і вдруге зірваний Садовником. Уже двічі слід було застосувати примусовий привід", - вважає адвокат потерпілих Євгенія Закревська.

Наступне засідання відбудеться 3 жовтня о 12:00.

При цьому судове засідання супроводжували численні сутички та бійки між екс-співробітниками "Беркута", які прийшли підтримати Садовника, і активістами Євромайдану.

Після закінчення засідання на екс-бійців "Беркута" напала група молодих людей у балаклавах. Вони ображали "беркутівців" і жбурляли в них каміння, а також розпилили сльозогінний газ.

Правоохоронці спробували затримати нападників, але змушені були відпустити їх, щоб не провокувати ще більший конфлікт.

Нагадаємо, у квітні Садовника заарештували за підозрою в розстрілі. Але 19 вересня, після того як Генпрокуратура відзвітувала про завершення розслідування справи про розстріли на Майдані проти нього і ще двох "беркутівців", суд несподівано вирішив звільнити Садовника з-під варти. Розгляд апеляції на це рішення кілька разів переносили через неявку підсудного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram