ГоловнаПолітика

Суд заборонив фонд угорських націоналістів на Закарпатті

Благодійний фонд Бейлі Ковача звинуватили в зазіханні на цілісність України

Суд заборонив фонд угорських націоналістів на Закарпатті
Фото: runews.su

Закарпатський окружний адмінсуд задовольнив позов прокуратури області про припинення діяльності благодійного фонду "Приймальна незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейлі".

Як повідомляє сайт Генпрокуратури, йдеться про фонд одного з депутатів праворадикальної партії Угорщини "За кращу Угорщину" ("Йоббік"), яка у своїй політичній програмі задекларувала повернення Закарпаття Угорщині.

"З метою реалізації зазначених задумів партією був створений і зареєстрований благодійний фонд "Приймальна незалежного депутата Європейського парламенту Бейлі Ковача", діяльність якого була спрямована на втручання у внутрішні справи України і зазіхання на її територіальну цілісність", - сказано в повідомленні.

Підставою для звернення до суду стали грубі порушення законодавства, які відстежила прокуратура.

Як відомо, в травні 2014 року в Угорщині спалахнув гучний шпигунський скандал, пов'язаний з Україною і Закарпаттям. Члени одного з комітетів парламенту Угорщини заявили, що виявили переконливі докази того, що представник партії "Йоббік" у Європарламенті Бейлі Ковач шпигував на користь Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram