ГоловнаПолітика

Угруповання бойовиків у Донецьку ведуть перестрілки

"Донецька православна армія" конфліктує з "Кальміусом" і "ДНР"

Угруповання бойовиків у Донецьку ведуть перестрілки
Фото: Макс Левин

Група "Інформаційний опір" звертає увагу на діяльність у Донецьку двох груп бойовиків - "Кальміус" і "Донецька православна армія". Про це повідомив керівник групи Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook.

"У Донецьку відзначено діяльність, крім підрозділів Збройних сил РФ, озброєних угруповань "ДНР", а також груп бойовиків "Кальміус" і "Донецька Православна Армія". Взаємодію між ними налагоджено на вкрай низькому рівні. Фіксуються конфлікти між окремими угрупованнями", - пише Тимчук.

За інформацією Тимчука, на підконтрольних терористам територіях тривають перестрілки між окремими групами бойовиків, а також обстріли з їхнього боку підрозділів армії РФ.

Такі випадки зафіксовано в районі Донецька (с. Фрунзе, район бази російських військ), Докучаєвська, Красного Луча (між місцевими бойовиками і російськими козаками). Під час перестрілок використовують важке озброєння.

Крім того, Тимчук повідомляє про випадки зникнення російських військовослужбовців. "У Донецьку є випадки зникнення військовослужбовців РФ. За твердженнями терористів, це свідчення діяльності в місті проукраїнських партизанів", - пише Тимчук. Подробиць інцидентів і кількості зниклих солдат не вказано.

Нагадаємо, 5 вересня тристороння контактна група підписала протокол про перемир'я і режим припинення вогню, проте обстріли українських позицій не припиняються: за час перемир'я українських силовиків обстріляли вже більш ніж тисячу разів, під час обстрілу загинули більш ніж 30 українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram