ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні працюватиме 500 спостерігачів ОБСЄ

Спостерігачі працюватимуть на Донбасі лише за гарантування необхідних заходів безпеки

В Україні працюватиме 500 спостерігачів ОБСЄ
Фото: LB.ua

Кількість спостерігачів ОБСЄ в Україні зросте до 500 осіб.

Про це повідомив заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (Київ) Олександр Хуг сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську, передає УНІАН.

"Зараз у Києві група нових спостерігачів ОБСЄ проходить спеціальну підготовку. В основному вони вивчають правила безпеки, а також основні методи ведення роботи. Незабаром їх буде відправлено в місця, де працюватимуть постійно. Багато з них вирушать на схід України для здійснення мандата, який отримала місія в березні цього року", - зазначив Хуг.

За його словами, мандат не буде обмежений виконанням Мінського протоколу і меморандуму.

Хуг підкреслив, що спостерігачі, які поїдуть на Схід України, працюватимуть там тільки за гарантування необхідних заходів безпеки.

"Ми - громадянська спостережна місія і в своїй роботі не застосовуємо зброю. Тому дуже важливо, щоб наші спостерігачі були належним чином захищені. Частина цього захисту - це відповідне обладнання, таке як броньовані машини, без яких місія працювати не буде. Це нововведення погоджене і підтримане всіма країнами-учасниками ОБСЄ", - сказав Хуг.

Раніше сьогодні губернатор Луганської області Геннадій Москаль повідомив про самоусунення місії ОБСЄ від виконання обов'язків в області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram