ГоловнаСуспільствоЖиття

Всеукраїнський єврейський конгрес переобрав Рабиновича президентом

Єврейська громада обіцяє зібрати мільярди на відновлення економіки

Всеукраїнський єврейський конгрес переобрав Рабиновича президентом

У Києві відбувся VIII з'їзд Всеукраїнського єврейського конгресу, під час якого бізнесмена Вадима Рабиновича переобрали його президентом.

Як повідомляє прес-служба організації, на з'їзді зібралися понад 2000 делегатів від єврейських громад з усіх областей, окрім Криму та Севастополя.

"Єврейська громада України - це складова і невід'ємна частина українського суспільства. Євреї України повинні внести свій внесок насамперед у відновлення миру... І тут, у нашому залі, ви бачите представників з Донбасу і Львова, з Тернополя та Луганська, з Луцька та Одеси... Ми єдині у своєму прагненні зупинити війну!.. І ще одне: євреї, як і всі громадяни України, повинні внести свій вклад у відновлення України. Ми створили найбільший європейський фонд інвестицій у Бельгії, і тут виступив його голова, представник бельгійської єврейської громади і депутат Європейського єврейського парламенту Алекс Занзер. Ми плануємо зібрати у країнах Європи кілька мільярдів для відновлення української економіки", - заявив Рабинович під час свого виступу.

"Я думаю, ми показали приголомшливий приклад того, як має бути в нашій країні. Де люди повинні жити в мирі. Насамперед - у мирі, злагоді і докладати максимум зусиль для розвитку і процвітання країни!", - додав він.

Нагадаємо, що Рабинович цього року пішов у політику і балотувався в президенти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram