ГоловнаПолітика

Заступники Яреми поїхали з'ясовувати, чому Інтерпол не оголосив Януковича в розшук

Запит на затримання екс-президента на розгляді з березня

Заступники Яреми поїхали з'ясовувати, чому Інтерпол не оголосив Януковича в розшук

Делегація Генпрокуратури вирушила в Ліон (Франція), щоби з'ясувати у штаб-квартирі Інтерполу, чому не оголосили в міжнародний розшук Віктора Януковича і його соратників.

"Делегація Генеральної прокуратури України - два заступники генпрокурора - перебувають у відрядженні в Брюсселі та Ліоні. Ви знаєте, що цілу низку колишніх посадових осіб досі не оголошено в міжнародний розшук, Інтерпол на них не виставив так звані "червоні картки", у тому числі на Віктора Януковича. Тому я направив сьогодні в Ліон заступників генпрокурора, які з'ясовують ці обставини, наскільки правочинні дії цієї міжнародної організації (Інтерпол) з приводу невиставлення карток", - сказав Ярема на прес-конференції, інформує "Інтерфакс-Україна".

При цьому він зазначив, що "червоні картки" не виставлено не тільки Януковичу, а й екс-голові МВС Віталію Захарченку та його колишнім заступникам.

"Це ті особи, які жодним чином не пов'язані з політичною діяльністю, а скоїли виключно кримінальні злочини і організували їх", - наголосив генпрокурор.

Нагадаємо, Інтерпол отримав офіційний запит на затримання Януковича ще на початку березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram