ГоловнаПолітика

Апеляційний суд Києва залишив "беркутівця" Аброськіна під вартою

Адвокати підозрюваного впевнені, що в суду недостатньо доказів провини силовика

Апеляційний суд Києва залишив "беркутівця" Аброськіна під вартою
Фото: Олександр Рудоманов

Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього співробітника спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна, якого підозрюють у розстрілах на Майдані. Відповідну ухвалу оголосила сьогодні колегія суддів під головуванням судді Івана Рибака, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Постанову Печерського райсуду Києва від 18 вересня 2014 року, якою Аброськіну було продовжено термін утримання під вартою до 25 листопада, залишити без змін. Апеляційну скаргу адвокатів залишити без задоволення", - зачитав рішення суду голова.

Повідомлення про підозру Аброськіна становить близько 20 сторінок, його підозрюють у тому, що він, перебуваючи на посаді в правоохоронних органах, вчинив умисне вбивство 39 людей (ч.2 ст.114 КК України), а в подальшому - заволодів і знищив зброю, з якої було скоєно злочин з метою приховування доказів (ч.2 ст. 262 КК України).

Адвокати Аброськіна вимагали переглянути запобіжний захід для свого підзахисного - замінити утримання під вартою на домашній арешт. Захисники Аброськіна аргументували свою вимогу тим, що підозрюваний сам прийшов у міліцію, давав свідчення і всіляко сприяв слідству, а крім того, його причетність до розстрілу мітингувальників не цілком доведена: суд має тільки висновки портретно-фотографічної експертизи і дані про місце знаходження телефона Аброськіна 18- 20 лютого.

Виступ адвокатів супроводжувався несхвальними вигуками присутніх у залі активістів Майдану і дружин загиблих мітингувальників.

Прокурор, який представляє сторону обвинувачення, у своїй промові заявив, що стосовно Аброськіна вже є факти приховування доказів злочину, тому зміна запобіжного заходу неможлива. Прокурор зазначив, що підозрюваний уже знищив документи і повинен перебувати під вартою до закінчення слідчих дій.

Суддівська колегія дійшла висновку, що адвокати навели недостатні аргументи для звільнення Аброськіна під домашній арешт. Запобіжний захід Аброськіну залишився без змін, зал зустрів рішення суду оплесками.

Нагадаємо, Генпрокуратура завершила досудове слідство у справі про вбивство 39 учасників Майдану. У справі проходять троє співробітників правоохоронних органів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram