ГоловнаПолітика

Росія не припинить відправляти на Донбас гуманітарні конвої

Росія не припинить відправляти на Донбас гуманітарні конвої
Фото: EPA/UPG

Російська Федерація вирішила не припиняти відправляти так звані гуманітарні конвої на південний схід України. В уряді країни вважають, що там їх серйозно потребують. Про це сьогодні заявив заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, повідомляє ИТАР-ТАСС.

"Розраховуємо на розуміння Києва та міжнародних організацій, які ми запрошуємо брати участь спільно в цьому питанні", - сказав Карасін.

Чиновник пошкодував, що з Києвом не вдається домовитися, наголосивши, що в Москві ставлять понад усе необхідність полегшити страждання людей.

Нагадаємо, 20 вересня в Донбас прибув третій гумконвой з Росії. Як і два попередні, третій конвой перетнув кордон самовільно, без перевірки вантажу українською стороною. У РНБО заявили, що Україна не отримала жодних офіційних даних про склад і маршрут третього конвою, а також про його вміст. Президент Петро Порошенко заявив, що російський конвой не є гуманітарним - насправді це інтервенція на територію України. До огляду конвою також не допустили представників Червоного Хреста і спостерігачів ОБСЄ.

У Євросоюзі гуманітарні конвої Росії сприймають як порушення суверенітету України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram