ГоловнаПолітика

Контактна група щодо Донбасу провела відеоконференцію

Від "ДНР" і "ЛНР" вимагають не заважати спостерігачам ОБСЄ

 Контактна група щодо Донбасу провела відеоконференцію
Фото: podrobnosti.ua

Члени контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ провели відеоконференцію за участю представників "ДНР" і "ЛНР".

Про це повідомляє БЕЛТА з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

"Дискусія пройшла в конструктивній атмосфері", - зазначили в ОБСЄ. Там також пояснили, що відеоконференцію провели на виконання рішень, ухвалених у Мінську 5 і 19 вересня.

Учасники цієї дистанційній конференції вважають, що рівень насильства в зоні конфлікту за останній час знизився. Ситуація на 70% довжини лінії зіткнення сторін конфлікту спокійна. Вони погодилися з тим, що цю позитивну тенденцію потрібно підтримувати, і сторони не шкодуватимуть сил для того, щоб зміцнити дотримання домовленостей щодо припинення вогню, зроблять його стійкішим.

Члени тристоронньої групи підкреслили, що необхідно дати можливість Спеціальній моніторинговій місії (СММ) ОБСЄ здійснювати спостереження у всій зоні припинення вогню згідно з мандатом. Вони настійно порекомендували представникам "ДНР" і "ЛНР" вжити максимум зусиль, щоб гарантувати безпеку спостерігачів СММ. Також порушувалися питання, що стосуються відновлення економічної інфраструктури регіону, охопленого конфліктом. Зокрема йшлося про водо- і електропостачання і залізничні гілки. Учасники заходу погодилися продовжити обговорення цих тем у найближчому майбутньому, передає агентство.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську було підписано протокол про припинення вогню, а 19 вересня - про відведення важких озброєнь і створення 30-кілометрової буферної зони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram