ГоловнаПолітика

МЗС Росії вперше офіційно вжило назву "Новоросія"

Лавров обговорив з Керрі "налагодження діалогу між владою Києва та керівництвом Новоросії"

МЗС Росії вперше офіційно вжило назву "Новоросія"
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Міністерство закордонних справ Російської Федерації вперше вжило термін "Новоросія" до контрольованої терористами частини Донецької та Луганської областей на офіційному рівні.

Про це свідчить повідомлення відомства про переговори Сергія Лаврова з державним секретарем США Джоном Керрі.

Зокрема, за версією МЗС Росії, в рамках зустрічі обговорювалося "налагодження діалогу між владою Києва та керівництвом Новоросії".

Також, згідно з повідомленням, "обговорювалася ситуація в Україні в контексті вжитих зусиль щодо забезпечення сталого перемир'я на Південному Сході та налагодження прямого діалогу між владою у Києві і керівництвом Новоросії в контексті виконання ними мінських домовленостей на основі мирних ініціатив Президента Росії В. В. Путіна".

У свою чергу Міністерство закордонних справ України пояснило Росії, що "Новоросія - це село Штоковського району Приморського краю РФ". Про це повідомляється в Twitter відомства.

Нагадаємо, до цього президент Росії Володимир Путін не раз використовував слово "Новоросія". Так, 29 серпня на офіційному сайті Кремля з'явилося звернення президента РФ Володимира Путіна "до ополчення Новоросії". В ньому Путін закликав бойовиків випустити з оточення українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram