ГоловнаПолітика

Порошенко назвав російський гумконвой інтервенцією в Україну

За словами президента, Україна готова співпрацювати з усіх гуманітарних питань

Порошенко назвав російський гумконвой інтервенцією в Україну
Петр Порошенко
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вважає, що російський конвой не є гуманітарним, а насправді це інтервенція на територію України.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві.

"У першу чергу це не гуманітарний конвой. У всіх гуманітарних питаннях ми готові співпрацювати. Але якщо мова йде про гумконвой, то має бути присутнім Червоний Хрест і він мусить моніторити і організовувати процес доставки вантажу. Але Росія порушила домовленості щодо гумконвою і відкинула співпрацю з Україною і Червоним Хрестом", - зазначив він.

"Тому що в тих білих вантажівках була апаратура, яку завозили через ділянку кордону, де немає українських прикордонників. Тому це не гумконвой, а інтервенція Росії в Україну. Це необхідно зупинити", - заявив Порошенко.

Президент також наголосив на необхідності виконання умов Мінської угоди: "Перше: негайно вивести російські війська з України, негайно відпустити всіх заручників, у тому числі Надію Савченко, створити буферну зону на кордоні України. І ми будемо співпрацювати з ОБСЄ, США і ЄС щоб виконати умови Мінського протоколу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram