ГоловнаПолітика

Дві третини Кабміну йдуть на вибори

Найбільше міністрів іде в одному списку з прем'єром Яценюком

Дві третини Кабміну йдуть на вибори
Фото: kmu.gov.ua

11 з 18 представників вищого керівництва Кабміну йдуть на вибори Верховної Ради за списками "Народного фронту", Блоку Петра Порошенка і "Свободи".

Згідно з оприлюдненими списками партій влади, найбільше представників виконавчої влади йде в Раду разом з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і його "Народним фронтом". Міністр Кабміну Остап Семерак, голови МВС Арсен Аваков, Мінсоцполітики Людмила Денисова, Мін'юсту Павло Петренко і Мінінфраструктури Максим Бурбак (у мажоритарці) готові проміняти портфель на депутатський мандат у ранзі "фронтовиків".

"Свобода" забирає в Раду віце-прем'єра Олександра Сича, міністра природних ресурсів Андрія Мохника та міністра АПК Ігоря Швайку.

Перший віце-прем'єр Володимир Гройсман і міністр освіти Сергій Квіт спробують потрапити в парламент із Блоком Петра Порошенка.

Сім міністрів, які не потрапили в ці списки, - представники економічного блоку Юрій Продан та Олександр Шлапак, а також міністр оборони Валерій Гелетей, міністр спорту Дмитро Булатов, міністр культури Євген Нищук, міністр охорони здоров'я Олег Мусій і міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram