ГоловнаПолітика

Умови другого мінського меморандуму повинні виконуватися від сьогодні

Контролювати умови меморандуму буде ОБСЄ

 Умови другого мінського меморандуму повинні виконуватися від сьогодні
Фото: EPA/UPG

Виконання умов підписаного вчора у Мінську меморандуму про відведення військ і створення буферної зони на сході має розпочатися вже сьогодні. Про це сьогодні на брифінгу у Києві повідомив заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Полевий, відповідаючи на запитання журналістів, передає УНІАН.

"Відповідно до тексту меморандуму створення так званої 15-кілометрової буферної зони кожна зі сторін повинна почати від сьогодні. Дотримання виконання умов меморандуму контролюватиме ОБСЄ, яка є третьою стороною", - сказав Полевий.

За його словами, у РНБО не бачать проблем, що обидві сторони не здатні виконати як пункти домовленостей, досягнуті 5 вересня під час оголошення припинення вогню, так і домовленостей, які було досягнуто й закріплено вчора у тексті меморандуму.

Нагадаємо, учасники переговорів контактної групи щодо України в Мінську підписали меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту, зупинку підрозділів і формувань на позиціях за станом на 19 вересня, заборону на застосування всіх видів зброї і наступальних дій. Крім того, учасники переговорів у Мінську домовилися про створення буферної зони у районі конфлікту на сході України завширшки не менш як 30 км.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram