ГоловнаПолітика

Москаль перенесе Луганську ОДА в інше місто і відвідає всі підконтрольні райони

Новий губернатор розповів, що зробить із Луганською областю

Москаль перенесе Луганську ОДА в інше місто і відвідає всі підконтрольні райони
Фото: Макс Левин

Новий губернатор Луганської області Геннадій Москаль розповів про пріоритетні завдання, які має намір вирішити в області. Москаль вважає своїм першочерговим завданням створення реальної обласної держадміністрації та визначення території, що перебуває під контролем української влади.

Про це губернатор сказав "Дзеркалу тижня".

"Перше завдання - це створення обласної державної адміністрації, яка зараз фактично існує на папері в смт Сватове, і перенесення її хоча б у Сєвєродонецьк. Друге завдання - чітке визначення, що ми контролюємо, а що - ні. Тобто де діє законно обрана влада, а де є контроль ЛНР", - сказав Москаль.

Надзвичайно важливим питанням новий голова ОДА вважає підготовку регіону до зими.

"Необхідно з'ясувати, які шахти працюють, чи є можливість вивозити вугілля на ТЕС, яка ситуація з газом, наскільки можливий перехід підприємств ПЕК на альтернативне паливо і т.д. Паралельно будемо вивчати, що діється з пенсіями, зарплатами, соціальними виплатами. Перевіримо, що можна запустити виробництва, щоб люди працювали і отримували гроші", - сказав голова Луганської ОДА.

У його найближчих планах - об'їхати всю контрольовану Україною територію і з'ясувати, як працюють місцеві адміністрації: що вони роблять, де були під час псевдореферендумів.

"Ну і, звичайно, настрої людей. Якщо 50% із них схиляються до України - це добре. А якщо ні, треба думати, як змінювати ці настрої. Донбас ніколи не любив центральну владу, але зараз ми дійшли до критичної межі, тому слід виправляти ситуацію. Терапевтичними, м'якими методами", - сказав Москаль.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 18 вересня указом призначив Геннадія Москаля головою Луганської облдержадміністрації. Раніше Москаля виключили з партії "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram