ГоловнаПолітика

Бойовики розстріляли родичів активістки "Батьківщини" з Ясинуватої (оновлено)

Партія заявила про існування розстрільних списків ДНР

Бойовики розстріляли родичів активістки "Батьківщини" з Ясинуватої (оновлено)
Фото: EPA/UPG

У Донецькій області бойовики розстріляли сина і свата голови Ясинуватської міської організації ВО "Батьківщина" Ірини Платошиної. Про це повідомив голова виборчого штабу партії в області Олександр Ярошенко, повідомляють "Новости Донбасса".

За словами Ярошенка, родичів Платошиної зупинили на блокпосту дорогої до Ясинуватої, куди вони прямували, щоб забрати зимові речі. Імена чоловіків опинилися в "розстрільних списках". Їхні тіла зі слідами вогнепальних поранень доправили в морг.

Про загибель чоловіків стало відомо в середу, 17 вересня.

Цю інформацію підтверджує і прес-служба "Батьківщини". Вона уточнює, що автомобіль убитих знайшли біля Ясинуватої, а тіла - в морзі Макіївки. Похорони відбудуться сьогодні.

"Наші донецькі соратники кажуть, що в бойовиків два дні тому з'явилися розстрільні списки, за якими вони виловлюють людей. І я хочу звернутися до президента і тих депутатів, які днями проголосували за закони про особливий статус захоплених територій на Донбасі й амністію бойовикам. Ви розумієте, що ось вона - ціна вашого ганебного секретного голосування?" - заявила з цього приводу лідер партії Юлія Тимошенко.

Вона вважає, що президент Петро Порошенко зобов'язаний скасувати ці закони.

Нагадаємо, за даними РНБО, за час терористичної операції загинули 873 українських військовослужбовці. Сумарних втрат серед мирного населення не озвучували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram