ГоловнаПолітика

Україна не отримає статусу основного союзника США, - Порошенко

Штати відмовили й у постачанні важкого озброєння

Україна не отримає статусу основного союзника США, - Порошенко
Фото: @dougmillsnyt

Сполучені Штати Америки відмовили Україні в постачанні важкого озброєння й отриманні статусу основного союзника США поза НАТО. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в ефірі CNN під час свого візиту до Вашингтона 18 вересня.

Порошенко розповів про результати зустрічі з Президентом США Бараком Обамою.

"Він сказав "ні", оскільки ми вже маємо спеціальний статус. Рівень співпраці США й України в питаннях безпеки наразі і так значно вищий, ніж був би статус основного союзника поза НАТО", - зазначив Порошенко.

Президент України також зазначив, що домовленості України зі США не включають постачання важкого озброєння. За його словами, Україна отримає цю зброю з інших країн, а від США отримуватиме військових інструкторів, бронежилети, шоломи, транспортні засоби та прилади нічного бачення.

При цьому Порошенко зазначив, що він "повністю задоволений" зазначеним пакетом військової допомоги від США, хоча раніше, виступаючи в Конгресі США, Порошенко заявив, що Україна рада отримувати "ковдри і прилади нічного бачення" від США, але "ніхто не може виграти війну з ковдрами".

Нагадаємо, 18 вересня Президент України Петро Порошенко відвідав Вашингтон із робочим візитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram