ГоловнаПолітика

Комітет Сенату США згоден надати допомогу Україні

Акт підтримки свободи в Україні 2014 р. передбачає надання $350 млн

Комітет Сенату США згоден надати допомогу Україні
Фото: president.gov.ua

Комітет Сенату США із зовнішніх відносин схвалив законопроект "Акт підтримки свободи в Україні 2014 р." про надання Україні 350 млн доларів військової допомоги, розширення санкцій проти Росії та надання Україні статусу основного союзника США без членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби комітету.

"Не може бути сильнішої демонстрації нашої солідарності з Україною, ніж схвалення цього законопроекту, який передбачає жорсткі санкції проти Росії за порушення міжнародного порядку, а також дозволяє надати військову допомогу Україні цієї переломної миті", - сказав голова комітету, сенатор від Демократичної партії Роберт Менендес.

Зокрема, в законопроекті передбачено, що президент США отримує повноваження для надання Україні військової допомоги на загальну суму 350 млн доларів.

Окрім того, законопроект передбачає надання Україні, Молдові та Грузії статусу основного союзника США без отримання членства в НАТО.

Законопроект передбачає введення санкцій проти Відкритого акціонерного товариства "Рособоронэкспорт" та інших російських підприємств оборонного сектору, які причетні до нестабільності в Україні, Молдові, Грузії, а також Сирії.

При цьому запропоновано накласти санкції у фінансовому та енергетичному секторах.

Усі сенатори комітету одностайно підтримали законопроект.

Нагадаємо, 18 вересня Президент України Петро Порошенко прибув у США з першим робочим візитом, виступив на спільному засіданні палат Конгресу та провів кілька двосторонніх зустрічей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram