ГоловнаПолітика

Порошенко отримав нагороду громадянина світу

Президента України нагородила неурядова організація

Порошенко отримав нагороду громадянина світу
Фото: president.gov.ua

У Вашингтоні Президент Петро Порошенко отримав престижну нагороду громадянина світу - Global Citizen Award. Рішення про нагороду ухвалили експерти неурядової організації "Атлантична рада США", повідомляє прес-служба голови держави.

Виступаючи перед аудиторією Атлантичної ради, Порошенко зазначив, що присвячує цю нагороду тим, хто віддав життя в боротьбі за свободу і демократію.

Президент зазначив, що для України зараз життєво важлива підтримка Сполучених Штатів.

"Україна під загрозою. Наш ворог - сильний і краще підготовлений. Але з вашою підтримкою і силою духу ми переможемо в цій битві, бо правда - на нашому боці", - заявив Порошенко.

Фото: president.gov.ua

"Нам потрібна консолідована підтримка наших партнерів, щоб відбити атаку на наш суверенітет і територіальну цілісність", - зазначив голова держави.

В Атлантичній раді зазначили, що нагороду вручають зараз, оскільки український Президент не зможе бути на щорічній церемонії. Окрім Порошенка, нагороду ради цього року також отримають колишній президент Ізраїлю Шимон Перес, колишній прем'єр-міністр Сингапуру Лі Куан Ю, американський піаніст і композитор Люелін Санчез-Вернер і актор Роберт Де Ніро.

Нагадаємо 18 вересня Порошенко прибув із робочим візитом у США, виступив на спільному засіданні палат Конгресу та провів кілька двосторонніх зустрічей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram