ГоловнаПолітика

Ніхто не знає точних меж АТО, - депутат

Народні депутати не задоволені тим, що статус особливої території визначає РНБО

Ніхто не знає точних меж АТО, - депутат
Фото: Виталий Головин

Антитерористична операція в Донецькій і Луганській областях України триватиме три роки, тобто весь час дії закону, оскільки присвоєння територіям статусу покладено на керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

Про це заявив позафракційний народний депутат Олег Канівець, передає УНІАН.

Депутат заявив, що із законом "відбуваються незрозумілі метаморфози".

"Якимось дивним чином в остаточній версії закону змінилося визначення того, хто визначає межі території, на якій повинен діяти цей закон. У первинному варіанті це була Верховна Рада України. У тому варіанті, який доступний на парламентському сайті, це - керівник Антитерористичного центру при Службі безпеки України", - відзначає Канівець.

"За станом на сьогодні ніхто не знає точних меж АТО і, відповідно, скільки коштів потрібно для впровадження цього закону. Долю міст, сіл і цілих районів тепер на власний розсуд визначатиме одна людина, яка призначається на посаду президентом України. Захоче - включить район в зону АТО, захоче - виключить", - вважає депутат.

Нагадаємо, у вівторок, 16 вересня, Верховна Рада ухвалила президентський закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Закон про особливий статус окремих районів на Донбасі передбачає особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей терміном на три роки, а також проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня цього року.

Представник терористів "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що на підконтрольній йому території місцеві вибори проводитися не будуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram