ГоловнаПолітика

Екс-регіонал Олійник поскаржився Наришкіну на нерівні умови для участі у виборах

Депутати групи "За мир і стабільність" побували в Держдумі Росії

Екс-регіонал Олійник поскаржився Наришкіну на нерівні умови для участі у виборах
Фото: Сайт Госдумы РФ

Голова Державної Думи Росії Сергій Наришкін зустрівся з депутатами Верховної Ради України, членами депутатської групи "За мир і стабільність". Про це повідомляється на сайті Думи .

Наришкін окреслив широке коло питань, на які депутати Держдуми хотіли б отримати відповіді: наскільки крихкий мир на південному сході України, майбутнє перемир'я; чи є рівні політичні умови для кандидатів у Раду напередодні виборів; Крим.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник, подякувавши Наришкіну за особисту участь у налагодженні контактів між парламентарями, висловився за мирне врегулювання кризової ситуації, всіх спірних моментів та відновлення дружби між Росією та Україною.

За його словами, початок мирному процесу було покладено мінськими домовленостями між президентами Росії та України. Депутат вважає, що "нам, парламентаріям, треба підставити плече діалогу президентів".

Олійник зупинився на політичних реаліях в Україні: парламент радикалізований, конституція діє не повною мірою, багато депутатів працюють під тиском, страхом.

Така ж ситуація, за словами Олійника, спостерігається і з виборами - немає рівних прав у кандидатів в депутати.

"Багато моїх колег відмовляються балотуватися в депутати, побоюючись за своє життя", - цитує прес-служба Думи Олійника.

Раніше голова Верховної Ради України Олександр Турчинов звинуватив народних депутатів групи "За мир і стабільність", які поїхали до Росії для виступу в Державній Думі РФ, у державній зраді.

"Безумовно, ми не маємо права блокувати виїзд і заїзд народних депутатів, але я вважаю, що такий вояж є неповагою до власної країни і зрадницькою позицією", - заявив Турчинов.

"Коли голосуються дуже важливі закони, у першу чергу питання посилення обороноздатності державі, посилення Збройних сил України, Нацгвардії, то група цих депутатів ніколи не голосує за Україну, за ЗСУ, за захист своєї країни. Тому я вважаю, що це зрадницька позиція і під час голосування, і під час ось таких вояжів", - сказав спікер.

Нагадаємо, глава комітету Держдуми РФ у справах СНД Леонід Слуцький повідомив, що на засіданні Держдуми в середу, 17 вересня, будуть присутні 24 депутати Верховної Ради України з групи "За мир і стабільність", які, за словами Слуцького, "у складних умовах, часто ризикуючи життям, відстоюють інтереси "русского мира".

Як відомо, група "За мир і стабільність" нараховує 36 депутатів, більшість із яких - колишні регіонали.

Уповноважений представник групи Віталій Грушевський категорично заперечує свій зв'язок з Курченком і Коломойським, яким приписують ініціативу створення групи.

Читайте: Фракція ПР: крах титана

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram