ГоловнаПолітика

Генпрокуратура відкрила справу за фактом "виборів" у Криму

"Вибори" провели 14 вересня

Генпрокуратура відкрила справу за фактом "виборів" у Криму
Установка "Град" (архив)
Фото: www.segodnya.ua

Генпрокуратура України почала кримінальне провадження за фактом підготовки і проведення виборів у Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

«Зокрема, всупереч законодавству України на окупованій території держави було заплановано на 14 вересня цього року і проведені вибори до так званих законодавчих органів Криму і міста Севастополя, а також муніципальні вибори», - йдеться в повідомленні.

ГПУ також відзначає, що в період з травня по вересень 2014 за метою захоплення державної влади було скоєно ряд дій, спрямованих на формування на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя органів законодавчої влади і місцевого самоврядування відповідно до законодавства Російської Федерації.

«Матеріали кримінального провадження для організації подальшого досудового розслідування направлено до Служби безпеки України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Рада національної безпеки і оборони заявила про незаконність голосування в Криму. Організаторам "виборів" загрожує до 10 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram