ГоловнаПолітика

Кримська влада виселяє Меджліс

Кримські татари вважають, що їм створюють образ ворога

Кримська влада виселяє Меджліс
Флаг Украины над зданием Меджлиса
Фото: QHA

Центральний райсуд Сімферополя наказав Меджлісу звільнити приміщення по вулиці Шмідта в центрі міста. Постанову суду сьогодні зачитав судовий пристав голові кримськотатарського благодійного фонду "Крим" Різі Шевкієву.

Разом із Меджлісом наказано виселятися самому фонду і газеті "Авдет".

В іншому разі залишене в будівлі майно арештують, а всередину нікого більше не пустять. Окрім того, за позовом прокурорів Криму "на захист інтересів невизначеного кола осіб до благодійної організації "Фонд "Крим" арештовано рахунки організації під Владикомбанку. Також фонду заборонено відкривати нові рахунки.

Шевкієв вважає, що все це пов'язане з низькою явкою на кримських виборах, які пройшли 14 вересня. "Зараз кримськотатарський народ зобразять у ролі зла, яке загрожує добробуту решти населення Криму, створять образ ворога і будуть активно нас репресувати. Тим самим вони будуть в очах виборців, які від них відвернулися, шукати підтримку і піднімати свій рейтинг", - сказав він.

Нагадаємо, що сьогодні також пройшов обшук у кримськотатарській мечеті в Сімферополі. Також проходять обшуки і перевірки в місцях компактного проживання татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram