ГоловнаПолітика

"Якщо світ консолідовано впливатиме на Кремль, зміни неминучі", - Фейгін

Адвокат вважає санкції найкращим способом впливу на Кремль

"Якщо світ консолідовано впливатиме на Кремль, зміни неминучі", - Фейгін
Фото: Макс Левин

Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає в РФ кількох громадян України, вважає, що вплинути на Кремль і зокрема Володимира Путіна можуть міжнародні санкції. Про це він заявив в інтерв'ю LB.ua.

"Дуже суттєво можуть вплинути міжнародні санкції", - заявив він, відповідаючи на питання, як може зміниться ситуація з громадською думкою в Росії, де більш ніж 80% населення підтримують дії влади.

"Це не жарт. Якщо вони (санкції - ред.) будуть посилюватися, російське суспільство неминуче зміниться, бо не готове до соціальних витрат. Ті, хто підтримує Путіна, не готові підтримати його так, щоб перейти на талони, на картки, бути біднішими, втратити роботу .. А санкції матимуть саме такі наслідки - соціальні. Потрібно, може, трохи часу і посилення цих санкцій, щоб люди зрозуміли зв'язок їхнього соціального життя з політичним. Зараз такого розуміння немає, тому що вони наразі можуть жити своїм життям, ходити в ресторани, їздити за кордон. Влада може здійснити вторгнення в Україну, і на них особисто це не позначається", - додав він.

Фейгін зазначив, що російська влада реагує на критику і дії Заходу.

"Уже зараз, коли введено заборону на виїзд за кордон деяким категоріям населення - чиновникам, представникам силових структур і так далі - вони нарікають. Тож якщо світ буде консолідовано впливати на авторитарну владу в Росії, зміни неминучі", - сказав він.

Як повідомляли, за даними останнього соцопитування "Левада-Центру", 87% росіян проголосували б за Володимира Путіна, якби вибори президента РФ відбулися у найближчі вихідні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram