ГоловнаСуспільствоЖиття

Фури з продуктами простоюють на в'їзді у Крим

На півострові почався дефіцит продуктів

Фури з продуктами простоюють на в'їзді у Крим
Фото: http://www.autoorsha.com

У Криму спостерігають дефіцит окремих груп товарів, пов'язаний з простоюванням транспорту на в'їзді на півострів. Про це повідомила нелегітимний міністр економічного розвитку республіки Світлана Верба на апаратній нараді в Раді міністрів Криму.

Як повідомляє "Лига", довжина заторів на кордоні сягає 14 кілометрів, машини з продуктами стоять у черзі по кілька діб.

Самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов заявив, що "кордон сьогодні дірявий" і розкритикував роботу силових структур. Аксьонов зажадав організувати такий режим пропуску транспорту, щоб сільгосппродукція проходила без черги.

На зростання цін на продукти через черги на кордоні нарікав і уряд Севастополя. Зокрема, начальник головного управління споживчого ринку та ліцензування Севастополя Микола Лишенко повідомив, що ціни на паливо і продукти в основному стабілізувалися, але зауважено зростання цін на молочну, рибну та м'ясну продукцію.

"Це сталося через труднощі з постачанням через український кордон і затримки на Керченській переправі. Скупчення, великі черги, машини стоять по кілька діб і товари стають непридатними", - сказав Лишенко.

Нагадаємо, 16 березня 2014 р. на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали цього голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram