ГоловнаПолітика

Прокуратура знайшла чиновницю, яка організувала Луганську народну республіку

Секретар міської ради скликала сесію, де ухвалили "акт про державну самостійність"

Прокуратура Луганської області почала кримінальне провадження стосовно секретаря Лисичанської міської ради за підозрою в сепаратизмі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Луганської області.

Встановлено, що секретар міської ради скликала позачергову сесію, на якій ухвалили так званий акт про державну самостійність "Луганської народної республіки". Підозрювана також публічно висловлювалася про необхідність зміни меж території України, невизнання державної влади на території міста Лисичанська.

За даними прокуратури, 2 липня секретар видала незаконне розпорядження, згідно з яким так званій військовій комендатурі "ЛНР" передали матеріальні цінності, що знаходяться на відповідальному зберіганні Лисичанської міськради.

Нагадаємо, в липні прокуратура відкрила кримінальне провадження стосовно секретаря Лисичанської міської ради за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Всього в Луганській області ведеться близько 200 кримінальних проваджень, пов'язаних із сепаратизмом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram