ГоловнаПолітика

У РНБО стурбовані тим, що в ДНР відкинули мінські домовленості

Заяви лідерів сепаратистів загрожують виконанню мирного плану Порошенка

Заяви лідерів сепаратистів про те, що вони відкидають мінські домовленості, загрожують виконанню мирного плану Президента Петра Порошенка.

Про це 14 вересня на прес-брифінгу заявив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

"Дії терористів загрожують виконанню мирного плану Президента України. Перш за все йдеться про заяви ватажків терористичних організацій ДНР і ЛНР, що Захарченко і Плотницький брали участь у переговорах у Мінську "як спостерігачі і не були безпосередньо учасниками тристоронньої зустрічі", - зазначив Польовий.

За словами Бориса Литвинова, який називає себе "спікером" "Верховної Ради" ДНР, Захарченко розповів, що брав участь у зустрічі з поваги до ініціатив президента Росії Володимира Путіна.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол складається з 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні.

Як повідомив учасник контактної групи, другий президент України Леонід Кучма, наступний раунд переговорів цієї групи має відбутися в Мінську наступного тижня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram