ГоловнаПолітика

Тимошенко просить Порошенка якнайшвидше призначити послів у країнах Європи

Лідер "Батьківщини" радить створити і відправити в ЄС контактні групи

Тимошенко просить Порошенка якнайшвидше призначити послів у країнах Європи
Фото: facebook.com/YuliaTymoshenko

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що Україна чотири місяці не може призначити послів у більш ніж 20 країн, зокрема у ключові країни Європи.

Про це пише її прес-служба.

"Я прошу президента не зволікати з призначенням наших головних дипломатів у ключових країнах Європи. Чотири місяці у нас не призначено послів у більш ніж 20 країнах, зокрема в Німеччині, у Великобританії, Польщі, Франції. Це ключові країни Європи. Якщо там немає навіть послів, не кажучи вже про потужні групи зв'язку, то ми там слабкі. Ми просто не можемо вести діалог, який потрібен Україні. Тому я прошу сьогоднішню владу - не зволікайте. Ми там без голосу, а час дуже відповідальний", - сказала Тимошенко.

Вона також радить створити контактні групи для просування української позиції в країнах ЄС.

"Нам потрібно суттєво посилити наші переговорні позиції в кожній країні Європейського Союзу, де у народів і у лідерів є сумніви, чи є Україна європейською країною. Тому зараз я раджу і президенту, і уряду сформувати потужні групи, що складаються з громадських діячів, з дипломатів з великим стажем, з політиків, які мають діалог з європейськими країнами. Зараз у кожну країну відправити наші команди, які там відстоюватимуть на каналах телебачення, у парламентах нашу українську позицію", - додала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram