ГоловнаПолітика

ЄС може обійтися без російського газу 9 місяців, - євродепутат

Євросоюз протримається за рахунок газу зі сховищ, постачання з Алжиру, Норвегії, газу LNG з Америки

ЄС може обійтися без російського газу 9 місяців, - євродепутат
Фото: investgazeta.net

Європейський Союз має величезний арсенал методів впливу на РФ, серед яких санкції у сфері ядерної енергетики або відключення Росії від системи SWIFT.

Про це у Варшаві заявив депутат Європейського парламенту Яцек Саріуш-Вольський, повідомляє УНІАН.

"Ще рік тому проводилося дослідження, і якби ЄС хотів використовувати газ як санкцію, то після повного перекриття імпорту газу з Росії Євросоюз протримається 9 місяців за рахунок використання газу зі сховищ, постачання з Алжиру, Норвегії, газу LNG з Америки", - зазначив він.

Саріуш-Вольський зазначив, що це призвело б до серйозних проблем у Росії, яка наповнює свій бюджет головним чином за рахунок грошей, які отримує від продажу газу.

Депутат зазначив, що Європейський Союз насправді має величезний арсенал методів впливу на Росію. "Немає дефіциту ідей, є дефіцит волі, щоб діяти", - сказав Саріуш-Вольський.

Він зазначив, що прийнята західним світом концепція впливу на Росію для того, щоб вона припинила агресію проти України, передбачає, що рано чи пізно, власне, через економічні проблем Росія буде змушена зупинитися.

Нагадаємо, 12 вересня набрали чинності нові санкції ЄС проти Росії. Вони вдарили по головних оборонних та енергетичних компаніях Росії. Йдеться про ОПК "Оборонпром", "Объединенная авиационная корпорация", "Уралвагонзавод", "Роснефть", "Газпромнефть", "Транснефть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram