ГоловнаПолітика

В Угоду про асоціацію з ЄС внесено тисячі змін, - ЗМІ

Україна і Євросоюз погоджують безліч поправок, запропонованих Росією

В Угоду про асоціацію з ЄС внесено тисячі змін, - ЗМІ
Фото: Макс Левин

Напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС у документ внесуть понад тисячу поправок. Про це повідомляє німецька газета Sueddeutsche Zeitung з посиланням на власні джерела в Брюсселі.

За інформацією видання, перед тим як документ набуде чинність, у договір внесуть понад тисячу змін. "Це пов'язано з 2370 запитами на зміни з боку росіян. У Брюсселі вважають, що ігнорувати економічні зв'язки між Києвом і Москвою не можна", - пише газета.

Вносячи ці правки, Євросоюз нібито хоче задовольнити російську критику на адресу зони вільної торгівлі. "Це результат значних дипломатичних зусиль, у яких важливу роль зіграла канцлер Німеччини Ангела Меркель", - пише видання.

Газета згадує грудневу промову Меркель на саміті ЄС, коли канцлер заявила про неможливість участі у двох митних союзах.

За інформацією видання, під час саміту НАТО Меркель наполягала на тому, щоб піти назустріч вимогам Володимира Путіна і так переконати його "взяти паузу".

Нагадаємо, сьогодні, 12 вересня, пройде черговий раунд переговорів представників ЄС, України та Росії про Угоду про асоціацію. Також сьогодні стало відомо, що український парламент ратифікує Угоду одночасно з Європарламентом - 16 вересня.

Раніше Євросоюз заявляв, що перегляд тексту угоди неможливий, а тристоронні переговори з Росією ніяк не впливають на набуття документом чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram