ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Ромпеєм нові санкції проти Росії

Обговорили індикатори, які вказуватимуть на прогрес у деескалації конфлікту на Донбасі

Порошенко обговорив з Ромпеєм нові санкції проти Росії
Фото: http://president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко у телефонній розмові з Президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм обговорив ситуацію на Донбасі та нові санкції ЄС проти Росії.

Про це повідомляє прес-служба Глави Української держави.

"Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі, а також індикатори, які свідчитимуть про просування у деескалації конфлікту, серед яких – виведення російських військ, контроль за кордоном за участю ОБСЄ і звільнення всіх заручників", - йдеться в повідомленні.

Ван Ромпей поінформував про рішення країн ЄС запровадити наступні обмежувальні заходи щодо Росії. Згідно з процедурами ЄС, санкції наберуть чинності після їх офіційної публікації завтра.

Порошенко подякував президентові Європейської Ради за запрошення на засідання, яке відбулося 30 серпня.

"Можливість звернутися до лідерів ЄС і проінформувати їх про ситуацію на Донбасі була дуже важливою для мирного процесу. Результати участі України у засіданні Європейської Ради та саміті НАТО сприяли запровадженню режиму припинення вогню", – заявив Президент України.

Герман Ван Ромпей також прийняв запрошення Петра Порошенка відвідати Україну з візитом.

Як повідомлялося, нові санкції ЄС проти Росії буде запроваджено в п'ятницю, 12 вересня. Також, серед іншого, Євросоюз планує заборонити інвесторам з ЄС кредитувати п'ять найбільших державних банків Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram