ГоловнаПолітика

Терористів тренують кадрові російські інструктори, - Тимчук

На Донбасі відзначають активність російських військ

Терористів тренують кадрові російські інструктори, - Тимчук
Фото: nato.int

В окупованих районах Донецької та Луганської областей зауважено поступове відведення частини російських військ на територію Росії. Але на території України залишаються інструктори з-поміж кадрових офіцерів російської армії, які готують групи місцевих бойовиків.

Про це у своєму Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Тимчук зазначає, що в кількох районах Донецької області терористи проводять перегрупування своїх сил.

"У районі Тельманового (Донецька обл.) відзначається скупчення бойовиків загальною чисельністю до 1000 осіб, з якими російські військові проводять щоденні заняття. Тут зауважено і скупчення бронетехніки. В районі населеного пункту Безіменне (Новоазовський р-н Донецької обл.) відзначається активність російсько-терористичних військ. Протягом учорашнього дня в цей район з РФ було перекинуто щонайменше 10 танків", - пише Тимчук.

За його словами, впродовж трьох діб зафіксовано роботу комплексу радіоелектронної розвідки противника на базі мікроавтобуса "Фольксваген Т5" без номерних знаків, що веде розвідку позицій українських військ у районі н.п. Маріуполь.

Ще близько 20 російських танків перекинули в район населеного пункту Рози Люксембург.

Нагадаємо, Росія заперечує присутність в зоні АТО професійних військових. За даними української сторони, з моменту оголошення перемир'я зону конфлікту покинули близько 70% присутніх там російських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram