ГоловнаПолітика

Міноборони України спіймало російські ЗМІ на черговій брехні

Росіяни невдало запустили фейк про невдалий запуск ракети

 Міноборони України спіймало російські ЗМІ на черговій брехні
Корвет "Тернополь"
Фото: vmsu.info

Міністерство оборони України спростувало інформацію російських ЗМІ про невдалий запуск ракети в Чорному морі. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства у Facebook.

"Сьогодні російські ЗМІ поширили інформацію про нібито невдалий запуск ракети в Чорному морі з протичовнового корабля "Тернопіль". Щоб посилити "доказову базу", інформацію супроводили відео", - йдеться в повідомленні. У Міноборони вважають, що інформацію про цей "інцидент" російська сторона намагалася прив'язати до українсько-американських навчань "Сі Бриз-2014".

"Протичовновий корвет "Тернопіль", заблокований російськими військовослужбовцями в березні цього року в Севастополі під час окупації території Криму, досі не повернули українській стороні. Перевірити це легко: достатньо побувати у Севастополі в районі Південної бухти - "Тернопіль" стоїть там поруч з однотипними кораблями російського Чорноморського флоту", - йдеться в повідомленні.

Міноборони також звертає увагу, що російські війська повернули Україні 35 кораблі, катерів і суден, однак корвети "Тернопіль", "Луцьк", "Хмельницький" і "Придніпров'я" заблоковано в Севастополі.

Нагадаємо, раніше цього тижня в Чорному морі стався дипломатичний конфлікт між Росією та Канадою. Під час навчань "Сі Бриз-2014" літаки РФ здійснили обліт канадського корабля "Торонто". Канадська сторона назвала такі дії провокацією, Росія ж заперечує наближення літаків до іноземних суден.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram