ГоловнаПолітика

ЦВК прийняла документи про референдум щодо вступу в НАТО

"Батьківщина" впевнена, що збере понад 3 млн підписів за референдум

ЦВК прийняла документи про референдум щодо вступу в НАТО
Фото: obozrevatel.com

Центральна виборча комісія прийняла документи про референдум щодо вступу України в НАТО.

Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Партія зазначає, що наполягатиме на якнайшвидшому їх розгляді, щоб члени ініціативної групи змогли почати збір підписів. Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко впевнена, що підписів вдасться зібрати більше, ніж необхідні 3 млн.

"Без референдуму особисто жоден лідер не може дозволити зробити собі такий важливий доленосний крок, як вступ в НАТО. Сьогодні вступ до НАТО - це доленосне історичне рішення, яке раз і назавжди захистить Україну і зробить Україну частиною всього демократичного західного світу. І саме коли ми будемо цією частиною, нам не загрожуватиме жодна військова агресія", - вважає вона.

Нагадаємо, 5 вересня "Батьківщина" провела збори громадян для організації референдуму, на яких створила ініціативну групу з 500 осіб. Її уповноваженим представником призначено нардепа Сергія Власенка, повідомляє прес-служба партії.

Крім того, збори громадян сформулювали запитання, яке пропонують винести на референдум. Воно звучатиме так: "Чи підтримуєте ви приєднання України до Організації Північноатлантичного договору (НАТО) як системи колективної безпеки?"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram