ГоловнаПолітика

"Ще тиждень - і нам хана!" - українські військові під Дебальцевим

"Дебальцевський котел" може обернутися ще більшою трагедією, ніж Іловайськ

"Ще тиждень - і нам хана!" - українські військові під Дебальцевим
Фото: Макс Левин

Так зване "перемир'я на Донбасі" - ще більший фарс, ніж це випливає зі зведень прес-центру РНБО.

LB.ua поспілкувався з нашими військовими із 25 бригади, які зараз перебувають у "Дебальцевській кишці" - вузькій смужці землі, з обох боків оточеній бойовиками.

"Жодним перемир'ям тут і не пахне. Половину Дебальцевого контролюють виродки. Нас далі обстрілюють із "Градів", мінометів. Учора били по нас із 152-міліметрових гармат. Стріляють так, що бетонні будівлі кришаться. Учора ми втратили ще одну "Нону" (артилерійська установка.- LB.ua). Слава Богу, екіпаж устиг врятуватися.

Найцікавіше, що в Києві знають про наші проблеми. Знають - і нічого не роблять. Якщо вище керівництво країни хоче втратити одну з найбільш боєздатних бригад... Ми терпіли, коли інші вили про допомогу, а зараз... Півбіди, що воювати вже немає чим, біда - коли не стане воювати з ким. Якщо інші підрозділи забезпечать нам "коридор", то ми постараємося вийти звідси з мінімальними втратами", - сказали бійці.

Нагадаємо, сьогодні генпрокурор Ярема визнав, що під Іловайськом Україна втратила щонайменше 200 бійців.

P.S. Нагадуємо, що охочі допомогти артилеристам 25 бригади можуть перевести гроші на картку ПриватБанку 5457 0829 0199 0700 (Швець Євген). З уже зробленими закупівлями можна ознайомитися тут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram