ГоловнаПолітика

Порошенко анонсував місцеві вибори у підконтрольних бойовикам районах

"Напевно, ми будемо не в захваті від складу місцевих депутатів", - визнав президент

Порошенко анонсував місцеві вибори у підконтрольних бойовикам районах
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко повідомив, що на територіях, підконтрольних бойовикам ДНР і ЛНР, відбудуться позачергові вибори міських і районних рад.

"Можу погодитися - напевно, ми будемо не в захваті від складу місцевих депутатів, яких на дострокових виборах в міські і районні ради оберуть жителі Луганська та Донецька. Але хіба не краще, щоб політика вершилася виборчими бюлетенями, а не автоматними чергами і залпами "Градів"?" - вдався в питання Порошенко, виступаючи на засіданні уряду.

Про проведення виборів Порошенко повідомив після того, як анонсував внесення до парламенту проекту закону "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

"Наступного тижня цей проект внесуть до Верховної Ради. Цей проект забезпечує мирне повернення цих районів під український суверенітет. І я просив би, від цього залежить доля миру, підтримати його. Я просив би, щоб ми в жодному разі не зірвали мирний процес", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, ухвалення закону про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей передбачено мінським протоколом. Йдеться про райони, контрольовані бойовиками.

Водночас ватажки бойовиків вимагають віддати їм всю територію Донецької і Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram