ГоловнаПолітика

МЗС: підписання Україною мінського протоколу не означає визнання ДНР і ЛНР

Громадян Захарченка і Плотницького вказали в документі без будь-яких регалій

МЗС: підписання Україною мінського протоколу не означає визнання ДНР і ЛНР
Фото: korrespondent.net

Міністерство закордонних справ України наголошує, що підписання в Мінську (Білорусь) протоколу про припинення вогню не значить легітимізацію "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки".

Про це заявив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, інформує РБК-Україна.

"Важливим політичним аспектом є те, що зазначених домовленостей досягнули на основі поваги до суверенітету та територіальної цілісності України. В протоколі не згадуються так звані ДНР і ЛНР, а громадяни Захарченко ("прем'єр" ДНР Олександр Захарченко) і Плотницький ("глава" ЛНР Ігор плотницький) підписали протокол без вказівки їхніх позицій, тому факт підписання цього протоколу жодним чином не означає легітимізацію цих незаконних угруповань", - заявив він.

Перебийніс також підкреслив, що Росія є безпосередньою стороною-підписантом досягнутих домовленостей, що покладає на неї пряму відповідальність за дотримання мінських домовленостей.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську представники тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ, а також Захарченко і Плотницький поставили свої підписи на протоколі зі врегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram