ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає від Порошенка пояснити заяву Луценка про ізоляцію "Лугандону"

Партія побоюється, що мова йде про здачу частини українських земель

"Батьківщина" вимагає від Порошенка пояснити заяву Луценка про ізоляцію "Лугандону"
Фото: Макс Левин

Партія "Батьківщина" вимагає від президента Петра Порошенка пояснити слова лідера його партії Юрія Луценка про те, що "Лугандон" - підконтрольні бойовикам території Луганської та Донецької областей - ізолюють інженерними спорудами від решти України.

Про це повідомляє прес-служба партії.

"Чи означає це, що Луценко ділить громадян України на дві категорії: "Лугандон" і "не Лугандон"? Чи означає це, що наших земляків, громадян України, які живуть на Донбасі, тепер глава президентської партії "Блок Петра Порошенка" зневажає як громадян? Чи означає це, що спеціальна зона "Лугандон" - це рішення, яке поділяє також президент Петро Порошенко", - заявив член політради "Батьківщини" Григорій Немиря.

Партія вважає, що огорожа від територій ДНР і ЛНР - це фактична капітуляція перед агресором. Тому вона вимагає від Порошенка пояснити, чи є офіційною позиція, озвучена Луценком, а також хто вирішив проводити демаркацію кордону між цими територіями і рештою України, і чи є це здачею частини українських земель Росії.

Немиря також висловив думку, що Луценко мусить вибачитися перед жителями Луганської та Донецької областей за використання терміна "Лугандон".

"А якщо цього не зробить Луценко, це має зробити президент Порошенко", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram