ГоловнаПолітика

Переговори з бойовиками продовжаться наприкінці наступного тижня

На зустріч мають приїхати люди з апарату Президента України

Переговори з бойовиками продовжаться наприкінці наступного тижня
Александр Захарченко
Фото: EPA/UPG

Учасники тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі попередньо домовилися про наступну зустріч через 7-8 днів, заявив "прем'єр Донецької народної республіки" Олександр Захарченко.

"Попередньо домовилися через 7-8 днів знову зустрітися. Вони повинні висловити свої побажання за цей час. За попередньою домовленістю буде розширена група. З апарату президента України повинні були приїхати люди. Прізвищ ще не знаю - в процесі узгодження. Від Донецька-Луганська, в будь-якому разі, буде Пургін, Карякін. Коли зрозуміємо, хто буде з боку України, тоді будемо дивитися - або я, або я туди, можливо, просто не поїду. Від Росії - Зурабов", - повідомив Захарченко в ефірі радіостанції "Комерсант FM", передає "Интерфакс".

Також Захарченко заявив, що "ДНР" і "ЛНР" планують внести в угоду пункт про надання їм незалежності від України.

Захарченко пояснив, що розмови про особливий або відкладений статус для "ДНР" і "ЛНР" мають попередній характер. "Там тільки починається розмова з приводу Донецької народної республіки і Луганської народної республіки. Розмова буде йти про введення особливого статусу або відкладеного статусу. І якщо це не буде прийнято, то протокол взагалі не матиме сили. Це просто попередні наміри", - повідомив він .

Нагадаємо, чергова зустріч тристоронньої контактної групи відбулася в Мінську 5 вересня. За підсумками зустрічі представники України і "народних республік" за участю посередників від Росії і ОБСЄ підписали протокол, що складається з 12 пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram