ГоловнаПолітика

ЄС вважає необхідною умовою перемир'я виведення бойовиків з України

Євросоюз стежитиме за розвитком ситуації в Україні

ЄС вважає необхідною умовою перемир'я виведення бойовиків з України
Фото: Макс Левин

Євросоюз готовий підтримати зусилля з імплементації режиму припинення вогню на Донбасі.

Про це йдеться у заяві офіційного представника зовнішньополітичної служби ЄС, поширеній у Брюсселі, повідомляє РБК-Україна.

"Ми вітаємо домовленість про припинення вогню, досягнуту в Мінську сьогодні на засіданні тристоронньої контактної групи. Угода про припинення вогню повинна тепер дотримуватися в повному обсязі всіма сторонами. ЄС готовий підтримати будь-які зусилля, пов'язані з реалізацією угоди про припинення вогню, у тому числі через ОБСЄ. Ми будемо далі стежити за розвитком подій", - наголошується у повідомленні.

У заяві також сказано, що невід'ємною частиною імплементації угоди мають бути постійний моніторинг на російсько-українському кордоні і виведення незаконних збройних формувань і сил, які діяли на території України.

Нагадаємо, 5 вересня у Мінську тристороння контактна група Україна-Росія-ОБСЄ підписала з лідерами так званих "ДНР" і "ЛНР" протокол про припинення вогню з 18:00.

Президент України Петро Порошенко вже наказав силам антитерористичної операції на Донбасі припинити бойові дії з 18:00 п'ятниці. Порошенко очікує, що обмін полоненими може початися вже в суботу, 6 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram