ГоловнаПолітика

ЛНР конфіскує квартири біженців, користуючись отриманими від РФ списками, - РНБО

Житло використовуватимуть для розселення бойовиків і російських солдатів

ЛНР конфіскує квартири біженців, користуючись отриманими від РФ списками, - РНБО
Фото: EPA/UPG

Федеральна міграційна служба РФ надала представникам ЛНР списки громадян України з числа жителів Луганської області, які оформили статус біженця при виїзді до РФ під час проведення АТО.

"Надалі керівники терористичних організацій терористи планують використовувати квартири і приватні будинки біженців для тимчасового розміщення бойовиків і російських військовослужбовців і подальшої "націоналізації", - сказано в повідомленні РНБО.

Крім того, повідомляється, що в захоплених містах терористи поширюють інформацію про заплановану заміну паспортів громадян України на паспорти так званих ДНР і ЛНР. Також терористи вимагають від керівництва комунальних і державних підприємств, закладів та установ провести інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей.

За даними РНБО, у Стаханові Луганської області терористи налагодили схему вивозу металобрухту на територію РФ для реалізації з комерційною метою.

Також повідомляється, що через пошкодження терористами водоводів в районі міста Золоте Первомайського району Луганської області припинено водопостачання в містах Первомайськ, Брянка, Стаханов. В результаті обстрілів, що здійснювалися російськими військовими, частково відключено від газопостачання багатоповерхові житлові будинки в місті Щастя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram