ГоловнаПолітика

Країни НАТО допоможуть Україні зброєю, - Порошенко

Це стосується як нелетальної, так і летальної зброї, включно з високоточною

Країни НАТО допоможуть Україні зброєю, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Деякі країни НАТО погодилися надати Україні зброю летальної дії, включно з високоточною.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко за підсумками проведених в Уельсі на саміті НАТО двосторонніх зустрічей з лідерами країн-членів, повідомляє Укрінформ.

"За результатами наших двосторонніх консультацій, практично кожна країна констатувала допомогу Україні. В першу чергу, це стосується військово-технічного співробітництва, до того ж як нелетальної, так і летальної зброї, включно з високоточною", - заявив Президент.

Він також повідомив про досягнуті домовленості з лікування в країнах Альянсу поранених у ході АТО українських військовослужбовців, постачання необхідного медичного обладнання та ліків.

Порошенко подякував країнам-членам Альянсу, які висловили потужну підтримку, в тому числі, фінансову, про яку було заявлено на саміті у форматі зобов'язань з наповнення чотирьох трастових фондів.

"Вони присвячені важливим напрямками гарантування безпеки України. Це удосконалення логістики, системи командування, поліпшення комунікації та організації кіберзахисту України. Всі без винятку учасники саміту взяли на себе зобов'язання з наповнення", - зазначив Президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram